VI BLIR - Fra august 2015 blir lørdagskonsertene permanent på Havnelageret.

Les mer ->

FBJ på Facebook

Programkalender

Mars 2018
M T O T F L S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

 

25. november: The Steam Band

The Steam Band består av 6 voksne karer, i hver sin beste alder! De har sin base med studio og øvingslokaler på Øra Innovasjonspark i Fredrikstad. Bandet, som spiller en blanding av pop, rock og funk, så dagens lys i 2012, men sent i 2015 fikk de ny trommis og bandet fikk sin form slik det framstår i dag. Av sterke inspirasjonskilder kan nevnes blant annet Joe Bonamassa, "Ten years after", Delbert McClinton, Eric Clapton, Joe Cocker, Marius Müller for å nevne noen. I tillegg skriver de egne låter også.

The Steam Band har klart å skape et eget "sound", "Steam Music", som også gjennomsyrer de coverlåtene de har. "To steamify", eller på godt norsk "å steamifisere", er et begrep bandet ofte bruker hvis de selv skal beskrive hva de gjør med musikken. Bandet har en fin fordeling av coverlåter og eget materiale, og tilbakemeldingene på begge deler har vært svært gode. Musikken til The Steam Band "gir fot", og det er ofte fullt på dansegulvet når det avholdes konsert.

I 2017 har The Steam Band brukt tiden til å fintrimme både soundet og reportoaret, samt fått Odin vel integrert i bandet som siste tilskudd på stammen.  De har gjort noen gigs i året som har vært, men har brukt tiden til å finpusse på uttrykk og sounden. Nå er de klare for å vise seg fram igjen i Fredrikstad og andre steder i Norge.

Kjemien innad i The Steam Band er spesiell og upåklagelig, og felles musikksmak og lik visjon om musikkens veier videre, gjør at bandet stortrives med tingenes tilstand.

Da bandet i sin tid startet sa de: "Dette gjør vi for å ha det gøy, et tøft alternativ til "strikkeklubb"... og vi tar gjerne på oss et gig i ny og ne dersom det skulle dukke opp". I dag har de det GØY, musikken deres er et tøft alternativ til "strikkeklubb", og ikke minst har det blitt flere gigs, i ny og ne...

I perioden januar - mars 2014 bygde bandet et eget todelt studio/øvingslokale av høy standard inne i Velferdsbygget til Fredrikstad Innovasjonspark. I dag er Steam Studio, som er lett tilgjengelig for gjester, skreddersydd for øving og lydopptak. "Vi er veldig stolte, og samtidig veldig ydmyke ovenfor det å ha et slikt flott lokale", siteres stadig. Medlemmene i The Steam Band har flotte fasiliteter å jobbe fram sine produksjoner i, og for de tre som skriver og lager musikk, ligger alt til rette.

Med et så godt utgangspunkt vil nok bandet fortsette i mange år med å kose seg med musikken!

Bandet består av:

  • Kim-Richard Finsdal - Lead vokal
  • Flemming Andersen - gitar og vokal
  • Odin Hansen - trommer
  • Gunnar B.S Ingebrigtsen - keyboard og vokal
  • Svein Jacobsen – bass
  • Odd Johannessen – percussion, munnspill

Mer info på bandets Facebookside.

Nye profileringsartikler til salgs

Søk på sidene

Sagt om FBJ

" Tusen hjertelig takk for en kjempehyggelig mottagelse av arrangør og for kjempepublikummeri!!! Rett og slett gøy å spille for dere! "
Chris Grant

Bli medlem

Er du ikke medlem av FBJ?

Registrer deg som medlem via hjemmesiden og motta informasjon fra klubben.

Se salgsartikler

Våre støttespillere

Fredrikstad Blues & Jazzklubb | Postboks 469, 1601 Fredrikstad | | Org.nr. 981 935 527 MVA
Copyright © 2015