3. november: Ronny Aagren & His Blues Gumbo

Ronny Aagren er 46 år og bor i Rælingen, Norge. Ronny begynte sin musikkarriere tidlig på 80-tallet, og har turnert i inn og utland i forskjellige band i 30 år. Han har turnert med band og artister som Larsens Last Chance, Billy C. Farlow, The Harmophones, Little Andrew, Solid Comfort og JT Lauritsen and The Buckshot Hunters. Han er også med på flere plateutgivelser som bla. Solid Comfort Live og Little Andrew Loadstone, som ble nominert til årets beste bluesplate på Spellemannprisen 2010.

Inspirert av de tidlige Delta blues artistene som Robert Johnson, Blind Willie Johnson, samt BB King, Howlin' Wolf, The Fabulous Thunderbirds, Ry Cooder og mange fler, har han med årene skapt et eget distinkt uttrykk når det gjelder sitt gitarspill. Han er først og fremst kjent for å være en fremragende slidegitarist og regnes av mange i dag som en av landets fremste bluesgitarister.

Bandet ble satt sammen i Mars 2016 og hadde sin debutkonsert på Color Line Bluescruise i april 2016. Dette var starten på noe som skulle vise seg å bli en skikkelig kickstart for det nystartede bandet. 2017 viste seg å bli et suksessfylt år med mange konserter og en egen plateutgivelse “Close to You”.

Ronny Aagren & His Blues Gumbo gjør stor suksess på landets bluesscener og det ventes å se mye til dem i både inn og utland i tiden som kommer. Ronny Aagren & His Blues Gumbo har kommet for å bli!

Bandet er, i likhet med matretten Gumbo, en sammensetning av elementer etter egen smak og gane. Med et hint av Mississippi Delta, New Orleans, Texas og Lillestrøm for å få den rette Gumbo smaken.

Bandmedlemmer:

  • Ronny Aagren vokal/gitarer
  • Alexander Andrè Johnsen piano/orgel/vokal
  • Roar Paulsberg bass/vokal
  • Ole Christian Rydland trommer/vokal