FBJ på Facebook

Programkalender

Oktober 2020
S M T O T F L
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

19. januar: Bendik Bergestig

Bendik Bergestig er uten tvil en av Oslos mest spennende, råeste og innovative gitarister. Sjangeren spenner fra klassiske Deltablues-riff til eksperimentell rock'n'roll og psykedelika. Allerede som 16-åring markerte Bendik seg på hovedstadens livescener, både som leadgitarist i populære Japee & The Funk Minority, som frontmann i egne bluesrockband (med og uten blåse-rekke) og som populær jamsession-gitarist med bl.a. Vidar Busk, Amund Maarud, Nissa Nyberget og Roger Glover! Som 17-åring ble han kåret til beste gitarist i Union Blues Cup på Notodden Blues Festival (2010).

Han var tidlig inspirert av mestere som B.B. King, Stevie Ray Vaughan, Jeff Beck, Roy Buchanan og Jimi Hendrix. Ikke minst har den norske jazzgitaristen Bjørn Klakegg og bluesgitaristen Vidar Busk vært viktige mentorer. I dag er 24-åringens signatur mer særegen: Med finurlige krumspring, nærmest umulige bends og rike melodilinjer, spenner han over hele registeret fra det blå og sarte til det kompromissløst aggressive. Bendik spiller med en velutviklet vibratoarm-teknikk, samtidig som han ikke bruker plekter - noe som åpner for en nyansert tilnærming som er sjelden å høre nå for tiden. Hans valg av svært tykke gitarstrenger og tidvis baryton gjør også sounden unik.

"Bendik Bergestig våger å utfordre sjanger-båsene og serverer en spennende, sonisk miks krydret med lekkert gitarspill. Bendik er en artist som overrasker og som er verdt å følge med på"                                                                                         

 - Amund Maarud

"Et stort musikalsk overskudd på hele denne trioen"

 - Knut Reiersrud

Alt i et friskt og modernisert postrock-uttrykk. Sammen med sin powertrio, som inkluderer Sander Nordahl Eriksen på bass og Knærten Simonsen på trommer, makter han å gjenskape den organiske og suggererende livestemningen fra slutten av 60-tallet, den gangen musikken låt som et fargerikt fyrverkeri! Dette er musikk som treffer både hud, mage og ører: Den kan føles, rådigges eller finlyttes til i alle sine komplekse detaljer. Dette er den definitive «tilbake til fremtiden»-opplevelsen, som bør appellere til alt fra purunge hipstere til tilårskomne, kresne nostalgikere.

"For anledningen har trioen med seg Bjørn Klakegg som gjeste-gitarist. Bjørn er en anerkjent gitar-trollmann som lenge har gått for å være en "musikernes-musiker". Men etter at han ga ut plata "Aimless Mary" med Needlepoint i 2015 og "The Diary of Robert Reverie" har flere latt seg fortrylle av Bjørns musikk og gitarspill"

Bendik Bergestig debuterte med EP-en «Fly» i 2016, som byr på fire knallsterke originalkomposisjoner. Innspilingene er gjort i Sugar Road Studio i samarbeid Bjørn Klakegg og Roar Nilsen (The Dogs). For øyeblikket jobber han og trioen med sitt debutalbum som slippes i løpet av året.

Bandet består denne gangen av:

  • Bendik Bergestig: Leadgitar, vokal
  • Sander Eriksen Nordahl: Bass, gitar, keys
  • Knærten Simonsen: Trommer
  • Bjørn Klakegg: Gitar

 

Profileringsartikler til salgs

Søk på sidene

Sagt om FBJ

" Tusen takk for knall konsert hos dere i går! Det er alltid like hyggelig spille hos dere. Lydhørt publikum og hyggelige folk. Veldig bra at dere har fått lydmann som setter opp utstyr - det var bare topp - hilsen gutta i Morsa Blueslag - vi kommer gjerne igjen! "
Stig Martinsen

Bli medlem

Er du ikke medlem av FBJ?

Registrer deg som medlem via hjemmesiden og motta informasjon fra klubben.

Se salgsartikler

Våre støttespillere

Fredrikstad Blues & Jazzklubb | Postboks 469, 1601 Fredrikstad | | Org.nr. 981 935 527 MVA
Copyright © 2018