6. februar: Tiger City Jukes

Tiger City Jukes har vært et av Norges ledende bluesband siden starten i 1995. De har syv kritikerroste plateutgivelser bak seg, og musikken deres har utviklet seg i fra stilriktig Chicagoblues på de første albumene til en mer sumpete rockeinfluert musikk på de siste platene.

Bandet har utviklet sitt eget særegne musikkuttrykk, og er kjent som et energisk liveband som bestandig leverer varene. I tillegg til å ha besøkt nesten hvert eneste tettsted i Norge har de også turnert aktivt i Sverige, Danmark og Finland, og de har også gjort et par turnéer i USA og Beneluxlandene.

Bandet turnerer for det meste i kvartettformat: Knut Eide – vokal, gitar og munnspill; Harald Stokke – gitar og kor; Atle Rakvåg – bass og kor; Espen Moen – trommer.

Deres siste plateutgivelse, «Live i Artilleriverkstedet», er også filmet og en 45 minutters konsertfilm er tilgjengelig på bandets YouTube-kanal. Her er bandet utvidet fra et kvartettformat til ni musikere på scenen for å utvide showets musikalske uttrykk.

Diskografi:

  • High Temperature (Tiger Records, 1995)
  • White Line Fever (Blue Mood Records, 1997)
  • Ride In Style (Blue Mood Records, 1999)
  • Sex, Money & Violence ((Bluestown Records, 2001)
  • Dressed To Kill - Live (Tiger Records 2002)
  • Moonlight Crying (Tiger Records 2013)
  • Live i Artilleriverkstedet (Tiger Records 2019)

Pressesitater:

«Hatten av for et band som har klart å fornye seg samtidig som det hedrer fortida. Dette er ingen museumsvoktere, men et band som bruker bluesen som grunnmur for å bygge et nytt hus
- Gunnar Svensson, BluesNews nr.111, 2019

«Det er ingen tvil om at bandet fortsatt befinner seg blant det ypperste innen norsk blues».
- Tor Martin Årseth, Namdalsavisa, 24.07.2019

Links: