14. august: Bluesaften på Isegran

Lørdag 14. august arrangerer vi bluesaften på Isegran. Den første delen av konserten er gratis og arrangeres utendørs dersom værgudene er med oss.

Vi får besøk av tre solide band og det blir garantert topp stemning i de historiske omgivelsene på Isegran denne dagen.

Billettene selges på våre kommende lørdagskonsert og via Fredrikstad kino. Konserten med Steam Band kl 15 er gratis og arrangerer utendørs dersom det er pent vær.

Medlemmer av FBJ betaler kr 300,- og øvrige betaler kr 350,-. Det er mulig å få kjøpt mat under arrangementet.

Her presenterer vi våre tre bluesband:

THE STEAM BAND - 15:00-17:00

The Steam Band består av voksne karer, i hver sin beste alder! De har sin base i Fredrikstad. Bandet så dagens lys i 2012, men i mars 2014 var siste bit på plass og bandet fikk sin form slik det fremstår i dag. Bandet spiller en blanding av pop, rock og funk.

Av sterke inspirasjonskilder kan nevnes bl.a. Joe Bonamassa, «Ten Years After», Delbert McClinton, Joe Cocker, Marius Müller.

The Steam Band har klart å skape et eget "sound", "Steam Music", som også gjennomsyrer de coverlåtene de har. "To steamify", eller på godt norsk "å steamifisere", er et begrep bandet ofte bruker hvis de selv skal beskrive hva de gjør med musikken.

Bandet har en fin fordeling av coverlåter og eget materiale og tilbakemeldingene på begge deler har vært svært gode. Musikken deres «gir fot» og det er ofte fullt på dansegulvet når det er konsert.

Kjemien innad i The Steam Band er spesiell og upåklagelig, og felles musikksmak og lik visjon om musikkens veier videre, gjør at bandet stortrives med tingenes tilstand.

I 2014 bygde bvandet eget studio/øvingslokale i velferdsbygget til Øra Industrier AS og i dag er dette tilgjengelig også for gjester. Medlemmene i The Steam Band har dermed flotte fasiliteter å jobbe fram sine produksjoner i, og for de tre som skriver og lager musikk, ligger alt til rette.

Med et så godt utgangspunkt vil nok bandet fortsette i mange år med å kose seg med musikken!

Bandet består nå av Kim-Richard Finsdal (Lead vokal), Flemming Andersen (gitar og vokal), Odin Hansen (trommer og vokal), David Grandahl (tangenter og vokal), Svein Jacobsen (bass og vokal) og Odd Johannessen (percussion, munnspill og vokal).

 

TIGER CITY JUKES - 19:00-21:00

Tiger City Jukes er som så mange andre band, veldig klare til å komme ut av koronatåka. Bandet rakk akkurat å gi ut «Live i Artilleriverkstedet» på dobbel vinyl i mars 2020, før landet gikk rett i nedstenging.

Tiger City Jukes har vært i sving siden 1995, og har turnert aktivt på bluesklubber og festivaler over hele Skandinavia. Bandet har seks kritikerroste plateutgivelser på samvittigheten, og musikkstilen har svingt fra shuffle- og swingbasert blues i begynnelsen, til et litt mer sumpete rockeuttrykk i dag. Plata «Moonlight Crying» (2012) er et eksempel på dette, med musikk litt på siden av den ordinære bluessjangeren.

På den siste utgivelsen «Live i Artilleriverkstedet», ble bandet utvidet med mannskaper fra «Moonlight Crying»-innspillingen, og på det meste var ni musikere i sving på scenen. Bandet har jo etter hvert et stort repertoar å plukke musikk fra, så her er det alt fra swingende shuffle til sumpete, mollstemt rock.

Bandet turnerer nå som en kvartett med Knut Eide og Harald Stokke i front, og med Atle Rakvåg og Espen Moen på henholdsvis bass og trommer.

Tiger City Jukes skulle egentlig spille for bluesklubben tidligere i år, men denne konserten ble av forståelige grunner kansellert. Det skal bli godt å komme i gang igjen, og håpet er lysegrønt for at det meste normaliserer seg så fort som mulig, vi sees!

 

FRED & HIS FANTASTIC FOUR - 21:00-23:00

Et nytt band har sett dagens lys i 2021. Det hele startet med at Øystein Undem etter mange nedstengte musikkmåneder ønsket å sette sammen sitt eget band. Mange vil huske den virtuose pianisten Undem fra hans tid i Eric "Slim" Zahl & The South West Swingers, bandet som vant European Blues Challenge i 2016 og turnerte de neste årene svært aktivt både i inn- og utland.

Undem tok på forsommeren 2021 kontakt med musikk-kollegaer på Øst- og Vestlandet. Det endte opp med starten for bandet Fred & His Fantastic Four. Her har Undem, sammen med musikere som alle har bakgrunn i blues- og rockemiljøet, funnet fram til en musikalsk miks som ligger i skjæringspunktet mellom rock'n roll og blues.

Bandets frontmann er den energiske og kraftfulle sangeren Fredrik "Fat Fred" Støvind. Gitaristen Steinar Karlsen vil mange kjenne igjen fra besetningen til Good Time Charlie. Bassisten Rune Endal har svært lang fartstid, og huskes bl.a. fra Vazelina og Vidar Busk & His True Believers. Bandets trommeslager, Vetle Larsen, er utdannet ved jazz-linja på NTNU og har vært å finne i bl.a. Bedrock Bluesband.

Dersom du liker svingende og energisk rock'n roll og blues, vil du garantert like Fred & His Fantastic Four.