FBJ på Facebook

Programkalender

Desember 2022
S M T O T F L
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

21. mai: Virginia & The Skybenders

Bandet VIRGINIA & The SKYBENDERS har sine røtter i Sverige der de begynte sin musikalske reise, med en barndom full av musikk, blandet rock og blues. Ved 13 års alder begynte Virginia å synge i hjembyens gospelkor, en kirke full av kjærlighet og soulfull musikk. Et kor som la grunnlaget for Virginias fortsatte interesse for musikk.

Da hun var 20 år besluttet Virginia å reise til Harlem, New York USA, "for å lytte til musikken og musikerne jeg har lært av, deres opprinnelsessted og hvor historie en gang ble skrevet." Og det gjorde hun.

Virginia reiste rundt, lyttet og spilte med ulike jazz- og bluesmusikere på åpne scenene. I Harlem fikk Virginia å spille på klubber som St. Nick's Pub, der for eksempel Billie Holiday startet sin karriere. I Harlem ble hun introdusert for bluesmusikk på et helt annet nivå. "Her møtte jeg flere musikere, og sammen skapte vi bluesen i de gamle røykerommene." I Harlem begynte hun å spille med Dennis Davis, trommeslageren best kjent for sitt arbeid med David Bowie, Stevie Wonder, Jermain Jackson og Roy Ayers. Og her er hun i dag.

Virginia har en kraftig stemme med stor sensitivitet og empati, som kan synge alt fra tung blues til funky soul, selv med reggaeelementer. Hun er en fargerik utøver som sjelden forlater noen uberørt. En reinkarnasjon av Janis Joplin og Etta James. Bandets repertoar består like mye av tolkninger som sitt eget materiale. Bandet er inspirert av BB King, Albert Collins, Eric Clapton, Big Joe Turner, Big Mama Thornton, Etta James, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Deep Purple og Santana.

Virginia og Skybenders har vært «supporting acts» til Louise Hoffsten, Wentus Blues Band, Ian Siegal, JT Lauritsen og andre.

Bandet består av:

 • Virginia Pihlblad, Vokal
 • Tobias Samuelsson, Trommer, Perkusjon
 • Svenne Jansson, Hammond orgel,
 • Claes Belfrag, Bass
 • Patrik Sandström, Gitarer

Lørdag 21. mai spiller VIRGINIA & THE SKYBENDERS på HAVNELAGERET. MØT OPP! Denne konserten vil du ikke gå glipp av!

Profileringsartikler til salgs

 • Caps i sort med logo
  Caps i sort med logo

  Fin caps med FBJ-logo - kr. 150,-

 • Paraply med logo
  Paraply med logo

  Hendig paraply for spaserturen hjem, selvfølgelig med logo - kr. 150,-

 • Skjorter i flere farger og modeller
  Skjorter i flere farger og modeller

  Skjorter i flere modeller, til han og henne, se prislisten for detaljer - kr. 200,-

Søk på sidene

Sagt om FBJ

" Tusen hjertelig takk for en kjempehyggelig mottagelse av arrangør og for kjempepublikummeri!!! Rett og slett gøy å spille for dere! "
Chris Grant

Bli medlem

Er du ikke medlem av FBJ?

Registrer deg som medlem via hjemmesiden og motta informasjon fra klubben.

Se salgsartikler

Våre støttespillere

Fredrikstad Blues & Jazzklubb | Postboks 469, 1601 Fredrikstad | | Org.nr. 981 935 527 MVA
Copyright © 2018