4. juni: Daryl McDade & SoulXL

Livet har vært tøft for Daryl, en sårbarhet han viser i sin særegen stemme. Men hans styrke førte han til Norge. Et land han har trykket til sitt bryst som sitt eget. En glede for landets arrangører og publikum.

Han bosatte seg i Norge for mange år siden av familieårsaker. Da han ankom, hadde han bragt med seg sin koffert proppet med musikalsk erfaring og med en stemme ingen kunne ignorere. Etter to år med utøving i Skandinavia med sin gitar, fikk han anledning som vokalist til å bringe nytt liv til bandet “Chicago Blues Meeting”, som oppstod noen år tidligere i det legendariske “Chess Studio” i Chicago. Daryl og dette bandet turnerte gjennom Skandinavia i 1991-1993, og imponerte dypt headlinerne de delte fortjeneste med, som Earl King, Etta James Band og Albert Collins & The Icebreakers.

Av personlige årsaker tok Daryl noen år fri fra turnering, men benyttet seg fremdeles av nettene til å skape nye låter, med ønske om å bringe bluesen til et nytt Millenium med oppdaterte funky groover, og ikke minst tekster som de nyere generasjoner også kunne kjenne seg igjen med. På denne måten gjennomførte han sin suksessfulle comeback, og ved å samarbeide med store amerikanske og norske musikere, turnerte han atter en gang konserthallene og bluesfestivalene i Europa med sitt repertoire.

I 1998 møtte Daryl den legendariske Paul Weeden Sr., og sammen skapte de et nytt og spennende musikalsk forhold. Under en innspilling i studio med Paul Weeden, møtte han sin nåværende venn og trommeslager André Banini, som ble det som i dag er The Daryl McDade & SoulXL.

Deres kjærlighet til musikken kommer frem i Daryls intime fremførelse og instrumenter, som lett smitter over på publikum. Denne fyren er ekte vare og må bare oppleves. Musikken taler for seg selv!

Daryl McDade & SoulXL:

  • Daryl McDade - vokal, munnspill, gitar
  • Roger Jacobsen - bass
  • André Banini - trommer