FBJ på Facebook

Programkalender

August 2022
S M T O T F L
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

 

17. september: Bluesnight på Båthuset Scene

 

Båthuset scene åpner slik at du kan gå direkte fra konserten på Havnelageret og til BLuesnight med "Stina Stenerud & Her Soul Replacement" og "Fat Fred & The Possumhunter". I tiden frem til første band går på scenen, vil det være en trubadur som underholder.

 • Stina Stenerud & H>er Soul Replacement spiller fra kl. 18:00 - 19:30
 • Fat Fred & The Possum Hunter spiller fra kl. 20:00 - 21.30

 • Pris for medlemmer: Kr. 300,-
 • Pris for øvrige: Kr. 350

Stina Stenerud & Her Soul Replacement byr på egenkomponert skandinavisk soul i et moderne lydbilde - med en helt egen vri!

Med en utilslørt forkjærlighet for musikkens eldre røtter, inviteres du med på en kraftfull, usminket og leken reise gjennom soul, funk og gospel! Stina Stenerud startet sitt vokale virke innenfor blues og jazz, og etter hvert følte hun en sterk trang til å fronte eget prosjekt med egne sanger, noe som ble en realitet i 2008. Gitarist Stian Haslie ble med laget, og et par år etter debutplata "Kissing Fools" i 2009, ble også Kristian Wentzel fast mann bak tangentene. Med plata "Coming Home" i 2012, der singelen "Sing Like Me" ble listet på NRK P1, kan man si at Stina og bandet trygt fant veien hjem. Etter dette har bandet sluppet singlene "Stay by My Side" i 2015 og "Close Your Eyes" i 2016.

Stinas stemme er skapt for denne musikken; sprudlende energisk og rå når det kreves, men også med en varm og inderlig fargepalett. Gitarist Haslie er ikke bare en dyktig gitarist, men også en smart og produktiv låtskriver. Wentzel viderefører til gangs den totenske soularven som navnet hans tilsier. I tillegg drives det hele friskt, funky og solid fremover av Bo Berg (Ninjabeat, Urban Gardening) på bass og Ole Martin Thorset (Klondike) på trommer.

Stina Stenerud & her Soul Replacement har godt over 200 konserter på samvittigheten, og har gjestet utallige festivaler og klubber. Dette har gitt bandet en god del spilling også i bl. a. Tyskland, Sveits, Frankrike og Sverige.

Fenomenet Fat Fred & The Possumhunters kommer til Fredrikstad Fat Fred & The Possumhunters er I sitt tiende år som band, og har med tiden blitt et lite fenomen. Med sin energiske liveshow, og litt "møkkete" måte og fremføre musikken sin på, har disse gutta etablert seg som et lite fenomen på livescener rundt i landet.

Med en rytmeseksjon like stram som sleiken til Roy Orbison (!); Erlend Skullestad Hølland på ståbass og Pål Emil Storm Berg bak trommene. Disse to har lang erfaring og spiller mye med artister som blant annet Amund Maarud, Lucky Lips for å nevne noen, og det høres. Så har vi David Skeie på piano og munnspill, som en litt gal professor tolker han alt på sin måte, og steike så glad vi er for nettopp dette. Joachim Svendsen er mannen på gitar, den allsidige gitaristen som er kjent for mange, men i denne sammenheng er lyden finstilt, og børsa ladet med grov hagl!

Og så har vi herremannen i front. Den gale mannen. Feite-Fred. Sjefsjegeren, om du vil: Fredrik Støvind. Delvis på grunn av de jordiske kvadratmeterne han beslaglegger, men også på grunn av den grensesprengende selvtilliten han spyr ut; Fat Fred eier hele scenen han står på - og til slutt deg. Med den ene hånden på sin Shure SM55 vintagemikrofon, og den andre hånden vilkårlig viftende mens han forteller sine intetsigende og selvdestruktive historier, kliner han og bandet til med gamle og mindre kjente klassikere, fra rockabilly og swing, til country og boogie.

Og her kommer punchline'n: Glem synter, glem pitch harmonizere, glem playback og alskens moderne vås! Når de fem gutta i Fat Fred & the Possumhunters kommer sammen i all sin selvforherligelse og det telles til 4, så blir det svett, energisk, hysterisk og avhengighetsdannende rockabilly, blues, swing og rock 'n roll av det hele.

Eller musikk, som det kalles…

 

Profileringsartikler til salgs

 • Caps i sort med logo
  Caps i sort med logo

  Fin caps med FBJ-logo - kr. 150,-

 • Paraply med logo
  Paraply med logo

  Hendig paraply for spaserturen hjem, selvfølgelig med logo - kr. 150,-

 • Skjorter i flere farger og modeller
  Skjorter i flere farger og modeller

  Skjorter i flere modeller, til han og henne, se prislisten for detaljer - kr. 200,-

Søk på sidene

Sagt om FBJ

" Tusen hjertelig takk for en kjempehyggelig mottagelse av arrangør og for kjempepublikummeri!!! Rett og slett gøy å spille for dere! "
Chris Grant

Bli medlem

Er du ikke medlem av FBJ?

Registrer deg som medlem via hjemmesiden og motta informasjon fra klubben.

Se salgsartikler

Våre støttespillere

Fredrikstad Blues & Jazzklubb | Postboks 469, 1601 Fredrikstad | | Org.nr. 981 935 527 MVA
Copyright © 2018