FBJ på Facebook

Programkalender

Oktober 2022
S M T O T F L
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

 

1. oktober: Pæddekummen Bluesband

Pæddane som de kaller seg bor alle i Norges Mississippi (SARPSBORG), spiller en hel del gamle Bluestravere og har i det siste nådd opp på mange egenskrevne bluestekster som handler om mye lokal Sarpsborg elendighet og triste og fæle historier den ene etter den andre slik som blues skal være. Låtene er basert på standard bluesgrooves med deres eget preg.

I 2016 spilte de inn CD'en ”Pissoar Blues” som har 50/50 egne og coverlåter og Bandet fikk hederlig omtale i Norsk Bluesunions ”Blues News”. Alle CD´ene er ”heldigvis” utsolgt, men de ligger som de fleste andre ute på Spotify så man kan sjekke dem der.

Bandet har også kommed med en ny CD, en CD som er helnorsk, med egenskrevne tekster og noe egen musikk. CD´n eller «Skiva», eller «Plata», eller «Albumet» heter: «DET ER ET SLIT Å SPELLA BLUES», og kom ut i fjor.

Bandet består av:

Svein Christensen, eldst (ses tydelig ) og en gammel ringrev i musikklivet i Sarpsborg. Svein spiller bass og synger litt. Liker å kalle seg høy og mørk og å være klovn men er ofte trist, alvorlig og har lite hår og en falsk tann, som en ekte Bluesbassist. I bluesverden kaller han seg BLUECHRIS og er nok bare trist fordi han ikke får stå foran på scenen. Han bruker alltid hatt på scenen bare for å skjule at han ble overkjørt av naboens gressklipper en gang på 70 tallet.

Gisle Ørbæk Andersen, nest eldst, men tyngst med størst skjorte og lengst skjegg. Har spilt og sunget i noen blues band i Østfold, synger og bytter også mellom gitar og munnspill og det er like spennende hver gang om han har funnet frem riktig munnspill. Drikker svært lite på spillejobb da gitaren plutselig kan få for mange strenger med en øl for mye, for ikke å snakke om tekstene som fort blir glade når de skulle vært triste. Derimot spiser´n mye. BIGFELLOW SLIM er hans riktige navn med sixpencen bak frem og den røde Gibson rundt halsen.

Frank Ørnøi, gruppens laveste men aller verste astmatiker og den med flest bluesskiver på samvittigheten. Frankie boy har spilt og turnert med det gamle Blues basement bandet og levet av blå toner og det står det respekt av. Han slår takten som en ekte afrikansk hottentott , selv om han er fora opp på tørrfesk og reinskav og vet forskjell på swing og shuffle. Visper en bakgårdsblues som en gammel mixmaster på sitt glitrende trommesett.

Nicklas Wilhelmsen, er guttungen som drar gjennomsnittsalderen så jævlig ned at vi andre nesten har fått hår igjen. Hodet og fingrene til Nicklas er født i Mississippi, resten av kroppen er fra Sarpsborg, det er nok også grunnen til at han trakterer gitaren med en følsomhet som en tannløs Cottonpicker fra bommullsmarkene langs Highway 49. Mannen har ikke sunget mye ute, men nå har han kastet seg ut i det og ser jaggu ut til å like det og. Han har blir døpt til KID KURLAND, men det er visst ikke helt offisielt.

Harald Otterstad, han er bare med fordi han vet det er mye «Damer og Børst» rundt Pæddekommen. Da han var guttunge jobbet far hans i Pæddekommen så denne karen vet også forskjell på Koks og køl, for å si det sånn kan du si. Noen sier han også er med fordi han så at to av oss er delvis skallet fra før og han følte seg hjemme, men det kan være noe folk bare sier. Harald trakterer Orgelet og Pianoet sitt som om han var født i et kirkeorgel og det er noe Pæddane liker. Han har forbud mot egen mic, det var et krav da han ble innstilt til jobben. Han har ikke fått seg noe bluesnavn enda men noen ganger har vi bare kalt han for Harold Låyer...det er sånn passe til han.

Profileringsartikler til salgs

 • Caps i sort med logo
  Caps i sort med logo

  Fin caps med FBJ-logo - kr. 150,-

 • Paraply med logo
  Paraply med logo

  Hendig paraply for spaserturen hjem, selvfølgelig med logo - kr. 150,-

 • Skjorter i flere farger og modeller
  Skjorter i flere farger og modeller

  Skjorter i flere modeller, til han og henne, se prislisten for detaljer - kr. 200,-

Søk på sidene

Sagt om FBJ

" Takker for tilit og flott gjenomført arrangement, det er konserter med god planlegging jeg ser når nye høyder for meg og bandet, og stedet dere har arrangementer er personlig og intimt og gjør det lett for oss med vår rutine å spille på feedback og publikums tilbakemeldinger. Det gjør vi på store scener også, men det er nå en gang slik at "jukejoint-feelingen" oppstår kun i slike lokaler som Havnelageret.  Topp service og god steming blandt alle dere i Crew og klubben, og ikke minst de som jobbet på stedet, alle var positive og da blir vi motivert og gir av oss selv. "
Jan Tore Lauritsen

Bli medlem

Er du ikke medlem av FBJ?

Registrer deg som medlem via hjemmesiden og motta informasjon fra klubben.

Se salgsartikler

Våre støttespillere

Fredrikstad Blues & Jazzklubb | Postboks 469, 1601 Fredrikstad | | Org.nr. 981 935 527 MVA
Copyright © 2018