1. juni: Alabama Lovesnakes
Featured

1. juni: Alabama Lovesnakes

Alabama Lovesnakes ble dannet i 2006 i Karlstad, Sverige, under innspillingen av Claes Nilssons countryprosjekt  ”The Wheels”. Sene kvelder i studio vakte en uimotståelig følelse i bandet som bare måtte - «break loose – with the blues».

Seksten år senere består bandet fremdeles av de samme medlemmene, og har logget utallige mil og spillejobber over hele Sverige, Norge, Estland og Frankrike. Bandet har vært en gjenganger som «headliner» på Sveriges største bluesfestival, Åmåls Blues Fest, i tolv år på rad, og de tiltrekker stor oppmerksomhet uansett hvor de spiller.

Medlemmene av bandet er vokalist og gitarist Claes Nilsson, bassist Fredrik Nilsson, og trommeslager Henrik Gillgren. Repertoaret består hovedsakelig av triobasert musikk og bandets lydbilde blander elementer av blues fra både Chicago og Texas, kombinert med litt røft nordisk, noe som tilfører et betydelig element til bandets uttrykk og sound.

Bandet har gitt ut tre album i full lengde: “Nasty Weather” (2013), “Everybody's Gotta Go” (2016) og “III” (2018). Med unntak av bluesstandarden “St. James Infirmary Blues ”fra deres første album, har de konsentrert seg om originalt materiale skrevet av Claes Nilsson. Bandet "tester" sangene på publikum på et par konserter før de bestemmer seg for om de vil bli spilt inn i studio eller ikke.