20. juli: Sommerblues på Isegran
Featured

20. juli: Sommerblues på Isegran

Gled dere. Årets Sommerblues på Isegran arrangeres 20. juli. Her blir det gratiskonsert med The STEAM Band fra kl. 15:00 - 17:00,  betalingskonsert på kvelden med: Freddie Nyström Band fra kl. 19:00 - 20:30 og Virginia & Skybenders fra kl. 21:00 - 22:30.

Vi selger billetter på lørdagskonsertene, i døra og via Fredrikstad Kino. Pris for medlemmer er kr 300 og øvrige betaler kr 350. Dørene åpnes fra kl. 14 og man får kjøpt mat.

Her kommer linken til Fredrikstad Kino: * billettsalg *

 

GRATISKONSERT - STEAM BAND

Steam Band så dagens lys i 2012, men i 2019 var siste bit på plass, og bandet fikk sin form slik det framstår i dag. The Steam Band har klart å skape et eget ”sound”, ”Steam Music”, som også gjennomsyrer de coverlåtene de har. ”To steamify”, eller på godt norsk ”det å steamifisere”, er et begrep bandet ofte bruker hvis de selv skal beskrive hva de gjør med musikken.

Bandet har en fin fordeling av coverlåter og eget materiale, og tilbakemeldingene på begge deler har vært svært gode. Musikken til The Steam Band “gir fot”, og det er ofte fullt på dansegulvet når det avholdes konsert.

Kjemien innad i The Steam Band er upåklagelig, og felles musikksmak og lik visjon om musikkens veier videre, gjør at bandet stortrives med tingenes tilstand.

 

BETALINGSKONSERT: FREDDIE NYSTRÖM BAND

FREDDIE BYSTRÖM BAND er det moderne bluesbasert "crossover"-band med røtter i Gøteborg. De er mest påvirket av blues, men også rock og jazz. Bandet ble stiftet i 2005, men fikk sin nåværende for med blues på svensk i 2016.

Freddie skriver låter om hverdagen og livet, og tekstene er ofte krydret med humor og glimt i øyet. Han har en glødende pasjon for bluesgitar som han har videreutviklet siden tenårene, og i tillegg til å latt seg påvirke av mange bluesgitarister, har han også utviklet sin egen stil og personlighet på instrumentet.

Rolf Svensson og Jerker Dahlén på henholdsvis bass og trommer gir en gedigen og svingende grunntone, mens Dag Unenge på keyboard smelter naturlig inn i bandet med godt komp og som solist.

Med lidenskap for bluesens opprinnelse og en kjærlighet til nåtidens uttrykk, byr Freddie Nystrøm Band på et unikt og ekte liveshow som griper både hjerte og sjel.

Bandet består av:

  • Freddie Nyström – Sang og gitar
  • Rolf Svensson – Bass
  • Jerker Dahlén – Trommor
  • Dag Unenge – Keyboard

Mer informasjon og klipp fra media: https://freddienystrom.se/sagt-om/

 

BETALINGSKONSERT: VIRGINIA & THE SKYBENDERS

Bandet VIRGINIA & THE SKYBENDERS har sine røtter i Sverige der de begynte sin musikalske reise, med en barndom full av musikk, blandet rock og blues. Ved 13 års alder begynte Virginia å synge i hjembyens gospelkor, en kirke full av kjærlighet og soulfull musikk. Et kor som la grunnlaget for Virginias fortsatte interesse for musikk.

Da hun var 20 år besluttet Virginia å reise til Harlem, New York USA, "for å lytte til musikken og musikerne jeg har lært av, deres opprinnelsessted og hvor historie en gang ble skrevet." Og det gjorde hun.

Virginia reiste rundt, lyttet og spilte med ulike jazz- og bluesmusikere på åpne scenene. I Harlem fikk Virginia å spille på klubber som St. Nick's Pub, der for eksempel Billie Holiday startet sin karriere. I Harlem ble hun introdusert for bluesmusikk på et helt annet nivå. "Her møtte jeg flere musikere, og sammen skapte vi bluesen i de gamle røykerommene." I Harlem begynte hun å spille med Dennis Davis, trommeslageren best kjent for sitt arbeid med David Bowie, Stevie Wonder, Jermain Jackson og Roy Ayers. Og her er hun i dag.

Virginia har en kraftig stemme med stor sensitivitet og empati, som kan synge alt fra tung blues til funky soul, selv med reggaeelementer. Hun er en fargerik utøver som sjelden forlater noen uberørt. En reinkarnasjon av Janis Joplin og Etta James. Bandets repertoar består like mye av tolkninger som sitt eget materiale. Bandet er inspirert av BB King, Albert Collins, Eric Clapton, Big Joe Turner, Big Mama Thornton, Etta James, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Deep Purple og Santana.

Virginia og The Skybenders har vært «supporting acts» til Louise Hoffsten, Wentus Blues Band, Ian Siegal, JT Lauritsen og andre.

Bandet består av:

  • Virginia Pihlblad, Vokal
  • Tobias Samuelsson, Trommer, Perkusjon
  • Svenne Jansson, Hammond orgel,
  • Claes Belfrag, Bass
  • Patrik Sandström, Gitarer
  • Branko Bergstrand, Munnspill